Подсилват охраната на Митьо Очите в болницата
Подсилват охраната на Митьо Очите в болницата / БГНЕС, архив

Трета поредна операция бе направена днес на простреляния в Сънчев бряг Димитър Желязков - Митьо Очите. Тя е продължила няколко часа. Хирурзите са ревизирали дали кръвоизливите предизвикани от куршумите са овладени окончателно и отговорът е положителен.

Показателите му са значително по-добри. Това позволи извършване на третата операция, казаха лекари от Бургаската болница. Състоянието на сочения за подземен бос обаче остава критично.

Проговори управителят на ресторанта в Слънчев бряг след сблъсъка с Митьо Очите

Вчера се появиха информации, че Желязков е дошъл в съзнание, която обаче след това беше опровергана. "Нямаме такава информация, седиран е, защото травмите му са много тежки", твърдят лекарите.

Междувременно гробът на 46-годишния охранител Александър Алексиев бе отворен в присъствието на полиция, съдебен лекар и роднините на загиналия.

Отвориха гроба на гарда на Очите, покойникът е в ковчега (СНИМКИ)

Днес близки на жертвата откриха гроба му разровен от мародери. Близки до Димитър Желязков - Очите твърдят, че вандалската постъпка е направена заради златен часовник, с който Алексиев е бил положен в гроба. След бруталното посегателство, семейството на загиналия настоя за ексхумация, за да се установи там ли е тялото на покойника.

Заради вандалския акт в бургаските гробища, страхът от нов атентат срещу Митьо Очите се е засилила у хората му, каза пред "Труд" запознат с делата на ъндърграунда. Очаква се и охраната пред болницата от страна на гардовете му да бъде подсилена.

Убиецът на гарда на Очите се изправя пред съда

Алексиев бе убит при престрелката в Слънчев бряг на 8 юни т.г., когато хора на Димитър Желязков-Очите нахлуха в заведение "4 You" в курорта, а приближени до Божидар Кузманов-Кравата откриха огън срещу Желязков и гардовете му.