Георги Костов: Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво
Георги Костов: Сигурността в Слънчев бряг е на добро ниво / БГНЕС, архив

Сигурността в курорта Слънчев бряг е на добро ниво, категоричен бе пред медиите главният секретар на МВР Георги Костов.

„След като извършителят на убийството е задържан въоръжен, с оръжието на престъплението, минути след извършването му и е привлечен като обвиняем, и е в ареста в Бургас, няма какво да добавя", каза още Костов по повод престрелката в курорта в сряда вечерта.

Конфликтът в Слънчев бряг възникнал спонтанно, не е имало брадви

Той допълни, че последните данни, с които разполага МВР, са съобщени от вътрешния министър Румяна Бъчварова в парламента.

Главният секретар на вътрешното ведомство напомни, че все още се издирва един човек, който е съпричастен към инцидента, но неговата действителна роля не е от съществено значение за самото разследване на престъплението.

23-ма души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг

Георги Костов потвърди, че поводът за инцидента е ясен от самото начало.
"Когато един човек като Димитър Желязков е предмет на такъв обществен интерес нормално е да има всички възможни хипотези, а хората имат право да ги изказват", каза Костов в отговор на въпрос дали имат основания за съмненията, че точно битов скандал е причина за престрелката в Слънчев бряг. „Ние говорим с факти и те са такива", повтори той. Но отказа да уточни колко струва едно паркомясто, където е възникнал инцидента, защото не влизало в служебните му ангажименти.

„Очевидно Митьо Очите е фактор в този регион, очевидно е в полезрението на МВР и очевидно плод на тази активност на МВР е и присъдата на въпросното лице, която той е изтърпял", каза Костов. И продължава да е предмет на нашия интерес, заяви той.

Борисов за стрелбата: Махленска свада

Костов е убеден в бързината на реакцията на МВР след получаване на сигнала за инцидента. Според него е показателен и фактът, че Митьо Очите вече не ходел като минали години, придружаван от 40 души накуп, нито в тази ситуация са били с него, облечени с бронежилетки, носещи кирки и лопати. Това означава, че действията на МВР са в правилна посока, обобщи главният секретар на ведомството.

Костов разказа и кога в МВР са били информирани за пререканията, възникнали от обкръжението на Митьо Очите до болницата, където е започнала животоспасяващата му операция и как от вътрешното ведомство отново са се отзовали навреме. Четири минути след сигнала са задържани трима души и са снети обяснения, каза той. „МВР не стои пред болниците, а в критичните области и зони", поясни Костов.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард

В момента се разследват всички възможни хипотези, но на този етап се съобщава само това, което може да се каже с категоричност, отбеляза главният секретар на МВР.

Източник: БГНЕС