23-ма души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг
23-ма души са задържани за стрелбата в Слънчев бряг / БГНЕС, архив

23 души са арестувани заради престрелката и убийството в Слънчев бряг. Това заяви вътрешният министър Румяна Бъчварова на брифинг в парламента.

Бъчварова категорично отрече да има данни за политически или чадър над Митьо Очите. В рамките на вчерашния ден тя е направила всички необходими проверки. Първата проверка, която направих, не потвърждава такова твърдение, каза вицепремиерът, цитирана от БГНЕС.

Разкриха подробности около стрелбата срещу Митьо Очите, има задържани

По-рано Бъчварова съобщи, че само един човек се издирва все още във връзка със стрелбата в сряда вечерта, при която един човек загина, а трима души, сред които и Димитър Желязков - Митьо Очите, бяха ранени. Жертвата е гард на Желязков. Тази сутрин е задържан издирваният 26-годишен Радослав Димитров от Плевен, а все още органите на реда търсят Иван Симеонов Терзийски, 30-годишен от пазарджишкото село Ивайло.

Три куршума за Митьо-Очите пред дискотека в Слънчев бряг, убиха негов гард

Смята се, че стрелбата е следствие от разпра за паркомясто, което даде повод на премиера да я нарече „махленска свада", а прокуратурата работи по няколко версии за случилото се. 30-годишен мъж е привлечен като обвиняем за убийството на гарда на Митьо Очите.

Борисов за стрелбата: Махленска свада

Относно възмущението на премиера, че хората, които са били на посещение в болницата при Димитър Желязков не са били арестувани, Бъчварова заяви, че те са били негови близки и не са извършили престъпление. Въпреки това спрямо тях впоследствие са направени проверки и там, където е имало нарушения, са приложени мерки, уточни вътрешният министър.

Състоянието на Димитър Желязков е критично, на апаратно дишане е от вчера в бургаската болница. По-рано днес от болничното заведение съобщиха, че няма промяна в състоянието му. Желязков претърпя две операции след стрелбата.