Продължава посещението на Дейвид Камерън у нас
Продължава посещението на Дейвид Камерън у нас / снимка: БГНЕС

Продължава посещението в България на британския премиер Дейвид Камерън. Очаква се нашата власт да го заведе до българо-турската граница. Посещението на Камерън е по покана на българския му колега Бойко Борисов от юни. Това е първото посещение на действащ британски премиер от 16 години насам.

Българският премиер Бойко Борисов и британският му колега Дейвид Камерън кацнаха на Летище Бургас при безпрецедентни мерки за сигурност рано тази сутрин. До територията на аерогарата не бяха допуснати журналисти.

Плевнелиев: В интерес на всички в ЕС е Великобритания да остане част от него

Пред пропускателния пункт се чу само официалната церемония по посрещането на Камерън, в която се включи Бургаският духов оркестър.

Престоят на премиерите беше кратък. Минути след кацането им с правителствения „Фалкон", двамата отлетяха с хеликоптер. Очаква се Борисов и Камерън да прелетят над района на българо-турската граница при Елхово.

Камерън похвали Борисов за постиженията му като премиер

Дали това ще се случи над ГКПП „Лесово" не е ясно, тъй като и през втория ден от посещението на Камерън у нас, програмата му се пази в тайна от съображения за сигурност.

Борисов във Фейсбук: За първи път Камерън видя ходене върху жар с боси крака

Британският премиер Дейвид Камерън пристигна в четвъртък в София при изключително засилени мерки за сигурност. Първо той се срещна с премиера Бойко Борисов, а след това и с президента Росен Плевнелиев.