Радан Кънев с музикален поздрав към новото правителство
Радан Кънев с музикален поздрав към новото правителство / Sofia Photo Atgency, Юлиана Николова

Специален музикален поздрав отправи към новото правитлство Радан Кънев от Реформаторския блок.

Every move you make
Every vow you break
...
Every claim you stake
I'll be watching you...

В превод на български:

Всяко движение, което направиш,
всяка клетва, която нарушиш,
всяко обещание, което залагаш,
ще те наблюдавам...

С тези думи от песента на The Police - "Every Breath You Take" ("Всеки дъх, който си поемаш") Кънев поздрави кабинета „Борисов" през профила си във "Фейсбук".

По-рано в пленарна зала, докато правеше основното си изказване като представител на една от формациите в новата управляваща коалиция, той обяви, че по-късно ще поздрави кабинета с песен на Стинг (песента е на групата The Police, с която изпълнителят стана известен), съобщава dnevnik.bg.

След анонса му, в пленарна зала депутът от БСП Георги Кадиев, който критикува новосформиращата се коалиция, реторично го попита, че се чуди дали музикалният поздрав ще бъде с "Russians" (Руснаците), "Fragile" ("Чупливо") или "Fields of gold" ("Златни полета").

Музикалната размяна на поздрави е отзвук от началото на седмицата, когато в деня, в който преговорите между двете формации бяха в решителна, но критична фаза, Кънев публикува във "Фейсбук" песента на AC/DC "Stiff Upper Lip" (в по-свободен превод "стискам зъби, за да си сдържа емоциите") - въпреки че нямаше уточнение - парчето беше възприето като реакция на случващото се. След това Румяна Бъчварова от екипа, който водеше преговорите от името на ГЕРБ (избрана днес за един от четиримата вицепремиери) репликира с песента на Nickelback - Burn it to the ground ("Изгори го до основи") със строфата - "Ще обикаляме, докато светът не спре да се преобръща".

По-късно се включи и Бойко Борисов с песента Ticking bomb ("Тиктакаща бомба") на Aloe Blacc.