Инвеститори разкриват 200 нови работни места в Първомай
Инвеститори разкриват 200 нови работни места в Първомай / снимка: dariknews.bg/архив
Инвеститори разкриват 200 нови работни места в Първомай
74070
Инвеститори разкриват 200 нови работни места в Първомай
  • Инвеститори разкриват 200 нови работни места в Първомай

Трима нови чуждестранни инвеститори разкриват около 200 работни места на територията на община Първомай през последните месеци, съобщи за Дарик кметът Ангел Папазов.

Чешката държавна фирма ЖПСВ, която от година и половина работи по поддръжката на железопътната инфраструктура в страната, е отворила цехове за производство на бетонови елементи за жп гари и за пресовани плочи за тротоари и павета. В момента там работят 25 души,  а до края на годината фирмата ще отвори и цех за траверси, в който ще бъдат ангажирани още 50 работници, каза кметът на Първомай.

Още една чешка компания – „Хроновски“, от около година произвежда детайли за немски автомобили на територията на общината. 120 служители работят във фирмата, като 30 от тях са от Чирпан. Преди дни внесоха предложение за разширение на производството, така че ще разкрият до 200 работни места до края на годината, добави Ангел Папазов.

Турската фирма „Алкао“ вече отвори свой склад в Първомай. На първо време ще внасят тук какао, което ще продават в ЕС и съседни на България страни. До декември ще започнат да произвеждат какао на прах и какаово масло, като в процеса ще ангажират около 50 души, заяви кметът.

„На всички форуми, които сме организирали в Първомай, са присъствали много потенциални инвеститори, които заявяват интерес да развиват бизнеса си тук. Почти всички заявки са в сферата на селското стопанство и преработката на земеделска продукция, леката и хранителновкусова промишленост“, каза кметът Ангел Папазов.

Чуйте още в прикачения звуков файл.