Две партии възроптаха срещу коалиционната политика в БСП вэв врачанско
Две партии възроптаха срещу коалиционната политика в БСП вэв врачанско / Дарик Враца
Гергов
81102
Гергов
Томов
  • Гергов
  • Томов

Две малки партии от Коалицията „БСП - лява България" днес изразиха недоволството си от коалиционната политика на БСП, в частност ситуацията във врачанско. Недоволни от ситуацията в момента са лидерите на партия „Европейска сигурност и интеграция" - Тома Томов и на „Обединена социалдемокрация" - Йордан Гергов.

Според Тома Томов през последните 4 години във Враца са се случили много неща и в социален, икономически и стопански план. „Но общото ни мнение на двете партии е че независимо от огромните средства, които са наляха в общината, облика на града с нищо не можа да се промени, напротив виждаме някакви апокалиптични картини. С изключение на центъра, който до някъде беше възстановен след водния цикъл. Ние сме притеснени от проектите в града и от това, че те вместо да допринесат за промяна на общата картина на града стана точно обратното".

Томов спомена изпълнението на проектите за „Леденика" и Водния цикъл, които „може би ще имат много тежки последствия за финансовото състояние на общината". .. „В публичното пространство се говори, че Общината има скрит дълг от няколко десетки милиони лева". Томов не пожела да обяви какво точно има предвид, като заяви че на този етап не разполагат с много точна информация за изпълнението на проектите, но каза, че „В последствие може би ще се наложи да поискаме услугите на прокуратурата за да можем по-обстойно да огледаме нещата, защото хората които разбират знаят, че тези неща влекат след себе си огромни икономически последствия."
Томов беше категоричен, че „отговорът на въпроса за инфарктните проекти на Враца ще определи до голяма степен дали ще подкрепим Н.Иваново за следващ мандат или не".

За влошената коалиционна комуникация между партиите в „БСП - лява България" се изказа Йордан Гергов. По време на парламентарните избори всички партии от тази коалиция работехме според възможностите си, но в крайна сметка някаква партийна реализация от 12-те партии получи само партията на Георги Анастасов - „Български социалдемократи". Това го приехме нормално, като договорката беше на местните избори да покажем, че левицата е единна, че работи за това да качва процентите. На коалиционен съвет сме гледали проект на коалиционна рамка и договор за съвместно участие на местните избори.

С наближаването на местните избори обаче виждаме, че нещата не отиват в много добра посока. Ние подаваме ръка, искаме левицата да е единна, но нямаме обратната връзка. Губи се комуникацията между отделните партии." Гергов обяви, че ако не получат отговор на вълнуващите ги въпроси от БСП, до две седмици ще обявят своите кандидати, включително и този за Враца.

Томов и Гергов не отрекоха, нито потвърдиха информацията, че ако не се разберат с БСП, техният кандидат за Враца ще е д-р Григор Томов.