50 години от откриването на Могиланската могила
50 години от откриването на Могиланската могила / netinfo

Програма, посветена на 50 годишнината от проучването на Могиланската могила във Враца и откриването на богатите гробни дарове положени в нея, представиха във Враца осмокласници от историческата паралелка на СОУ "Христо Ботев" в град Враца, с преподавател Малина Тодорова. Програмата бе в стила на древногръцкото театрално изкуство.

50 години от откриването на Могиланската могила
netinfo

Възстановката беше поредна проява от Програмата за патриотично възпитание. Под вещото ръководство на археолога доц. д-р Нарцис Торбов, учениците се превъплътиха в антични актьори. Те представиха богата информация за златният венец на тракийската принцеса, наколенника и златните обици, както и за всички скъпоценности, открити преди 50 години в центъра на Враца.

На 26 юни, предстои заключителното събитие по Патриотичната програма, което ще включва изложба и презентация на осъществените дейности, представяне на филма „Ботев. От Голгота към свобода" и връчване на грамотите за завършен курс на обучение на ръководителите и участниците в Програмата за патриотично възпитание за 2015г.

50 години от откриването на Могиланската могила
netinfo