Разпитват се свидетели и са назначени експертизи
Прокуратурата разследва катастрофата с жертви на пътя София-Варна, съобщиха от обвинението.

Инцидентът е станал на 15 ноември при км 103 между два автомобила - кола, управлявана от 36-годишен, с американско гражданство и пътник - също на 36 г., български гражданин, движещ се в посока от Велико Търново към София и насрещно движещия се автомобил, управляван от 40-годишен и пътник на 19 години.

След тежката катастрофа със загинали: Движението по пътя София-Варна е възстановено

На място са починали водачът на първия автомобил и пътник. Причините за настъпилото пътнотранспортно произшествие са в процес на изясняване, като по първоначални данни първата кола е навлязла в лентата на насрещно движеща се кола, където е настъпил и ударът между двете превозни средства.

Извършен е оглед на местопроизшествието с участието на автоексперт, съдебен лекар и прокурор. Другият е изпробван за алкохол и наркотици, като като пробите са отрицателни.

Телата на двете жертви са откарани за аутопсия, като им е взета кръвна проба за употреба на алкохол и наркотици, чиито резултати се очакват. Разпитват се свидетели, назначени са експертизи и продължава извършването на всички необходими действия по разследването.