Определиха местата за лепене на предизборни плакати
Определиха местата за лепене на предизборни плакати / Sofia Photo Agency

27 места са определени във Велико Търново за поставяне на агитационни материали от кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети по време на предизборната кампания за местния и президентския вот.

Пет табла ще има до Централната спирка на ул. "Стефан Стамболов", седем табла са определени върху зид, източно от Старата поща. Предизборни плакати ще могат да се лепят още върху табла на ул. "Читалищна" № 3, ул. "Стефан Денчев" № 1, ул. "Михаил Кефалов" върху зид срещу Хуманитарна гимназия, а така също в южната част на пл. "Иван Асен ", преди моста в кв. "Асенов", на спирката до аптеката на ул. "Теодосий Търновски".

За поставяне на агитационни материали могат да се използват и таблото на ул. "Христо Ботев" № 18, оградите на Строителния техникум и на Областна болница, таблата до спирките на Качица  и на Областна болница, пред бившия Пионерски дом, на спирката в кв. "Чолаковци", върху подпорната стена на ул. "Стоян Коледаров", до спирка "Старчески дом" в кв. "Бузлуджа" и на източната част на училището.

Позволено е още плакати да се слагат на табло срещу църквата „Св. Четиридесет мъченици", върху подпорната стена на ул. „ Полтава" № 11, върху оградата до Арката на генералите в Старото военно училище, на таблата срещу Областна администрация и до Старческия дом  на ул. „Иларион Драгостинов".

Забранено е използването на държавния и общинския транспорт за предизборна агитация. За поставянето на агитационни материали на сгради, огради и витрини  е необходимо разрешение на собственика или управителя на имота.

Забранява се и поставянето на предизборни материали на партии, коалиции и независими кандидати в изборните помещение, както на разстояние по-малко от 50 м от входа на сградата,  в която е изборното помещение в периода на изборния ден и до края на гласуването.

Предизборната агитация 24 часа преди изборния ден и в изборния ден също е забранена.

Кметовете на кметства и кметските наместници ще определят със своя заповед местата за поставяне на агитационни материали на територията на населените места.