Атака се обяви против строителството на нова джамия в Г. Оряховица
Атака се обяви против строителството на нова джамия в Г. Оряховица / Дарик нюз
"Атака" се обяви против строителството на нова джамия в Г. Оряховица
45494
"Атака" се обяви против строителството на нова джамия в Г. Оряховица
  • "Атака" се обяви против строителството на нова джамия в Г. Оряховица

Лидерът на Политическа партия „Атака" и кандидат за президент Волен Сидеров бе в горна Оряховица в сряда. Той пристигна в града, за да се срещне със съмишленици и още веднъж да изкаже подкрепата си за кандидата кмета на партията за общината Йордан Аврамов. Именно Аврамов наскоро разкри, че тайно от горнооряховчани се правят опити да бъде изградена нова джамия.

"Това не е изолиран случай, това е една линия на много агресивно навлизаме на исляма и на ислямизма в България. Тук въпросът е обаче кой и как го позволява. Убеден съм, че жителите на Г. Оряховица са против. На общинско ниво е много по-лесно да се направи допитване. Такива въпроси са тест, те са лакмус за това кой наистина работи за обществения интерес", коментира Волен Сидеров.

Чуйте го в звуковия файл.

"Като президент мога да инициирам законодателство, което да регламентира строенето на минарета. Не може кой където иска да вдига джамии и по този начин да дава облик на страната ни като полумюсюлманска-полухристиянска, което е и целта в крайна сметка на строежа на тези храмове . Идеята е България да се покаже като дуалистична държава и един ден да бъде разделена буквално, каза още Волен Сидеров. Според него проблемът е голям и в Европа, където различни ислямски фондации натискат общините. "Там обаче обществеността се надига срещу издигането на джамии, където няма мюсюлмани или където те не се интегрират достатъчно", обясни лидерът на „Атака".

"Ние от „Атака" говорим за циганска престъпност, внесохме дори декларация в Парламента, в която да бъдат изразени мерки за циганската престъпност. Току що разбрах, че от БСП са гласували против, а от ГЕРБ както винаги са се въздържали. Не знам защо по важни въпроси за обществото те винаги се въздържат. Тоталното политическо въздържане е вредно. Така държавна политика не може да се прави", заяви кандидатът за президент.

"Изпълнителната власт трябва да отговори с разбиране на мерките, които ние от „Атака" предлагаме", коментира още той. И даде пример - партията предлага по-строги наказания, включително за престъпения като измами и кражби на кабели.

"Впрочем, кражбата на кабели трябва да се квалифицира като тероризъм. Предлагаме също човек да има възможност в имота си да се отбранява с бойно оръжие, т. е да има един по-олекотен режим за получаване на оръжие, не както е сега. Сега всеки престъпник може да има оръжие, а гражданинът няма", добави лидерът на „Атака". Сидеров припомни, че партията е внесла закон за доброволните отряди, според който да може да се създават отряди от доброволци, включително с възможност за притежаване на оръжие.

Волен Сидеров бе категоричен още, че необходима дискусия за смъртното наказание. Щом в САЩ го има, значи е възможно да съществува в една демократична държава, смята той.

"Не може така с лека ръка да се отхвърлят идеи като нашите - те трябва да се обсъждат", убеден е кандидат президентът. Той определи като чудесна идеята на Йордан Аврамов да бъде сформиран един постоянно действащ щаб за управление на кризи, обществен ред и сигурност.

"Не може хората да се питат къде е държавата, когато трябва да ги пази. Тези теми ние сме ги отворили отдавна, въпросът е да е превърнат в реална политика. В ръцете на управляващите е да решат дали да замитат проблемите или да тръгнат да ги решават", завърши Волен Сидеров.