Ангел Джамбазки открива офис във В. Търново, очаква избори през септември
Ангел Джамбазки открива офис във В. Търново, очаква избори през септември / Дарик нюз
Евродепутатът Ангел Джамбазки открива офис във В. Търново, окаква избори през септември
73153
Евродепутатът Ангел Джамбазки открива офис във В. Търново, окаква избори през септември
  • Евродепутатът Ангел Джамбазки открива офис във В. Търново, окаква избори през септември

Информационен офис във В. Търново ще разкрие евродепутатът от ВМРО- БНД Ангел Джамбазки. Снощи той бе в старата столица за среща с актива на “воеводите” и за да дари специализирана литература на изгорялата библиотека на Стопанския факултет на ВТУ. Дарението е по инициатива на студентите по “Връзки с обществеността и масови комуникации”. По думите на Джамбазки офисът ще е в клуба на ВМРО във В. Търново и ще заработи веднага, след като той се запознае с изискванията на Европарламента за функционирането му.

“Избори трябва да има в най- кратки срокове, но трябва да се съобразим с изискванията на закона и ангажиментите на хората. Избори през юли и август не биха били почтени към хората заети с работа или пътувания. Това ще направи по- силни купените гласове, които ние от ВМРО повтаряме от 20 години, че са предимно зависими от ДПС. След 15 септември е разумно и нормално да има нови избори, които да формират стабилно управление”, коментира Ангел Джамбазки.

Въпреки че гласуването е право, а не задължение, то трябва да стане задължително, за да се обезсмисли купуването на гласове, смятат той. По неговите думи на изборите трябва да могат да гласуват само хората със завършено средно образование и гласувалите да имат привилегии: „Ако гласуваш за национален вот - намаляват ти общите данъци, ако гласуваш за местен вот - намаляват ти местните данъци и такси. По този начин ще бъдат мотивирани и стимулирани именно работещите хора, които плащат данъци, да отидат да гласуват", добави Ангел Джамбазки.

В коалицията все още не са коментирали реденето на листите за предсрочните избори, но според него това трябва да е на базата на резултата от преференциите от евровота.

“В област В. Търново е безспорен резултатът на ВМРО- преференциите са повече, което се дължи на отличната работа на областната ни организация, която е сред най- силните в България и е напълно нормално да искаме водач на листата”, заяви още Ангел Джамбазки.

Евродепутатът пристигна във В. Търново директно от Брюксел, където са водени разговори към коя от големите групи в Европарламента да се приобщят представителите на коалицията България без цензура, ВМРО, Гергьовден и Земеделския народен съюз.

На този етап преговорите са с Алианса на европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент и със групата на г-жа Марин льо Пен.

 

Чуйте повече от Ангел Джамбазки в звуковия файл.