Умуват на кого да дадат общински апартаменти
Умуват на кого да дадат общински апартаменти / Дарик Варна, архив

Съветниците от общинската комисия по “Собственост и стопанство” оставиха без решение предложението на кмета Кирил Йорданов 20 от 30-те апартамента общинска собственост в кв. “Възраждане” да бъдат давани под наем на лица с жилищни нужди, 5 да бъдат заделени във ведомствен фонд и още 5 – за резервен.

Общинарите не приеха и идеята на Стелиян Севастианов от ДСБ 15 от апартаментите да отидат във ведомствения фонд за сметка на настаняването на гражадани, за да се решат жилищните нужди на млади медицински специалисти.

Без подкрепа остана и предложението на Пламен Андреев от “Глас” да няма резервен фонд, а 10 от апартаментите да бъдат считани за ведомствени.

Въпреки че остана без решение, казусът ще бъде разгледан на предстояща общинска сесия.

30-те нови апартамента Община Варна получи срещу скандална замяна на 7 общински имота. Жилищата, които са с площ между 55 и 70 квадратни метра, се намират в новопостроената сграда на ул. „Ана Феликсова“ в кв. „Възраждане“.

Казусът бе дискутиран на две поредни сесии на Общинския съвет, а сделката бе определена като скрита заменка, но въпреки това остана в сила. Чрез конкурс бяха продадени  седем имота в различни части на града, като  общината не получи пари, а готови жилища.