Ограничават колите край плажа заради триатлон
Ограничават колите край плажа заради триатлон / netinfo
Заради Първото открито първенство по триатлон за купата на Варна, достъпът на моторни превозни средства към крайбрежната алея ще бъде ограничен в часовете от 7 до 13. Ограничението ще важи за района от сп. Почивка до Централния плаж, съобщават организаторите община Варна, СК “Триатлон” (Вн) и Българската федерация по триатлон.

Състезанието, което започва в 8,30, включва плуване, бягане и колоездене. Плувната надпревара ще е в района на първа буна. Бягането и колоезденето ще са на крайбрежната алея.

Очаква се в триатлона да се включат повече от 70 състезатели от центровете в София, Благоевград, Велинград, Баня, Плевен, Варна и др. Надпреварата е в спринтова дистанция във възрастите деца – младша и старша, юноши и девойки – младша и старша, младежи и девойки, мъже и жени.

За всички желаещи варненци и гости на града, които искат да пробват уменията си, ще бъде даден общ старт след официалния на състезателите. За аматьорите организаторите са предвидили 150 метра плуване, 1,5 км колоездене и 500 метра бягане.Призьорите ще бъдат наградени с купи, медали и спортни принадлежности.