Обвиненият за убийството на Хюлия призна вината си, ще получи по-леко наказание (СНИМКИ)
Обвиненият за убийството на Хюлия призна вината си, ще получи по-леко наказание (СНИМКИ) / снимки: БГНЕС

Делото за убийството на Хюлия Маджар във Варненския окръжен съд тръгна по реда на съкратеното следствие, след като обвиняемият Иван Тодоров призна всички факти и обстоятелства, посочени в обвинителния акт. Това означава, че Тодоров признава и вината си. А след като делото се гледа по реда на съкратеното следствие, обвиняемият може да получи наказание до 30 години затвор.

По време на процеса няма да бъдат разпитвани свидетели, а обвиняемият поиска да даде обяснения при закрити врата заради интимни подробности, които ще разкрие с показанията си. В обясненията си пред съда Тодоров по-късно разкри, че е бил раздразнен от Хюлия, защото отказала да прави секс с него.

Обвиненият за убийството на Хюлия призна вината си ще получи полеко наказание (СНИМКИ)
netinfo

Родителите на жертвата Назми и Ресмие Маджар бяха конституирани като частни обвинители и предявиха граждански искове по 150 000 лева за всеки един от тях. Техният адвокат - бившият депутат Павел Димитров, изрази становище, че близките на Хюлия са против съкратения ред на процеса. Според тях подсъдимият няма да получи справедливо наказание и мотивите му за извършване на убийството няма да бъдат разкрити.

Обвиненият за убийството на Хюлия призна вината си ще получи полеко наказание (СНИМКИ)
netinfo

Процесът започна при голям обществен интерес. Залата на съда се оказа тясна да побере всички желаещи да присъстват и много от тях не успяха да влязат вътре. При влизане в залата на обвиняемия Иван Тодоров майката на Хюлия се разплака.

Сред наблюдателите на делото е депутатът от ДПС Ерджан Себайтин, който заяви, че присъства в качеството си на бивш учител на Хюлия и близък на нейните родители.