/ Община Варна
Община Варна получи награда от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) за принос в развитието на туризма и по случай 100 години от обявяването на Варна за курортен град.

Символично откриха пречиствателната станция на „Златни пясъци“ (СНИМКИ)

Отличието бе връчено на кмета Иван Портних от министъра на туризма Стела Балтова и председателя на УС на БХРА Георги Щерев на официална церемония в София, съобщиха от Общината.

"Прекрасно е, че годината, в която честваме големия юбилей, завършва с тази награда, която е голямо признание от бранша! Благодаря за високата оценка, вярвам, че ще продължим да работим заедно и все така активно за развитието на туризма в града и региона, въпреки трудностите", заяви кметът.

Библиотеката във Варна посреща пътуваща изложба на писателя Джордж Бърнард Шоу

Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация дава своите годишни награди за професионални постижения в областта на хотелиерството, ресторантьорството и мениджмънта за 26-ти път.

В знак на партньорство и подкрепа на церемонията присъства и Адриан Къминс, член на Борда на ХОТРЕК, най-голямата европейска Асоциация на хотели, ресторанти, барове и кафенета и подобни заведения в Европа, която обединява 45 национални асоциации в 31 държави.