/ ThinkStock/Getty Images
Тримата задържани са на възраст между 34 и 51 години и са криминално проявени
Окръжната прокуратура във Варна задържа трима обвиняеми за държане с цел разпространение на наркотични вещества, съобщиха от обвинението.

Задържаните във Варна наркодилъри ползвали дрогата за лична употреба

44-годишният Георги П., 51-годишният Анатоли А. и 34-годишният Добрин Т. са били задържани за срок до 72 часа, след като са били привлечени като обвиняеми за държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

И тримата са били установени по време на специализирана полицейска операция на варненската дирекция на МВР, проведена под ръководството на прокуратурата на 23 април.

При извършените претърсвания и лични обиски са били намерени и иззети 34,47 г марихуана, 0,03 г амфетамини и 0,03 г хероин от обвиняемите, които са криминално проявени.

13 наркодилъри задържани при спецакция във Варна

Спрямо 44-годишния Георги П. Окръжната прокуратура е повдигнала и още едно обвинение, след като е установено , че държи  без надлежно разрешение огнестрелно оръжие – револвер „Олимпик“, и различни по вид и калибър боеприпаси, някои от които за автомат „Калашников“.

Действията по разследването по досъдебното производство  продължават. Окръжната прокуратура във Варна ще внесе искания в съда за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо тримата обвиняеми.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК