Иван Славков се прибра и влезе в болница
Иван Славков се прибра и влезе в болница / www.dnesplus.bg
Варненският общински съветник от ДПС и президент на "Спартак" Варна Иван Славков се е завърнал в морската столица в сряда и в момента се намира в болница. Той е постъпил в МБАЛ „Св. Анна”, след като се почувствал зле след претърпяна в Турция операция на жлъчката.

Стаята на Славков се охранява от полицаи, но срещу него няма повдигнати обвинения, заяви за Дарик адвокатът му Бранимир Балачев. Прокуратурата вече втори ден не проявявала интерес към общинския съветник, след като преди това му изпращала призовки всеки ден. Днес Балачев е имал среща с окръжния прокурор Стефка Якимова, която е отказала да обясни какви действия ще се извършват с президента на "Спартак" Варна.

Иван Славков се завърна доброволно от Турция и има желание да съдейства на полицията. За съжаление не намираме съответния отговор от тяхна страна и се налага ние да ги молим да извършат необходимите процесуално-следствените действия, заяви Балачев. Неговият клиент е бил опериран преди седмица в Турция и постъпването му в болница е следствие на следоперативното лечение, което се налага. Лекарите се съмнявали, че Славков има и заболявания на черния дроб и панкреаса, добави още адвокатът. Той не знае какво налага полицейската охрана.

Прокурор Якимова засега не е открита за коментар.

Иван Славков замина за Турция преди полицейската операция на стадион „Спартак” на 19 септември.