Асен Великов: Надявам се да стигнем до финал за Купата
Асен Великов: Надявам се да стигнем до финал за Купата / Дарик Варна
Асен Великов: „Надявам се да стигнем до финал за купата”
70655
Асен Великов: „Надявам се да стигнем до финал за купата”
  • Асен Великов: „Надявам се да стигнем до финал за купата”

Капитанът на БК „Черно море порт Варна“ сподели в интервю, че се надява отборът да стигне до финал за купата на България по баскетбол.

„Надявам се в турнира за купата да стигнем до края - до финала. Първата цел пред нас е да победим Спартак Плевен. Купата е много по-различно състезание от първенство, от плейофите. Ако не подходиш сериозно към всеки един съперник, рискуваш да си тръгнеш още в първия ден, а никой отбор не отива с тази нагласа. В момента мислим изцяло за мача със Спартак Плевен и как да се представим по най-добрия начин срещу тях. Ако успеем да покажем добра игра, вярвам, че ще победим и едва тогава ще мислим за следващия ни съперник ”, коментира Великов.

Той изрази увереност, че в мача за купата среща Спартак, варненци ще покажат по-добра игра, отколкото тази срещу плевенчани в двата двубоя в първенството, когато бяха доста поизмъчени от съперника.

Капитанът на варненци призна, че помежду си момчетата в отбора коментират докъде биха могли да стигнат в турнира за купата, без да са им поставяни определени цели.

„Отиваме с нагласата, желанието и вярата, че можем да вземем купата. Това е турнир, в който през годините доста пъти се е получавало по-слаби отбори на фона на моментно състояние, на желание и амбиция, да успеят да стигнат до финал, където да победят по-класен тим. Ние също отиваме с тази нагласа и ще дадем всичко от себе си. Наясно сме, че тук ще става въпрос не толкова за хубав мач, а за победа, която може да се спечели с грозна игра, но с характер. Надявам се да стигнем до финал”завърши Асен Великов.