/ БТА
Започна основен ремонт на сградата на Драматичния театър в Търговище. Дългоочакваните дейности са започнали преди два дни, съобщиха от ръководството на културната институция.

Директорът Владимир Петков обясни, че проектът за цялостен ремонт е изготвен преди години още от предишното ръководство и в последните две години периодично се работи за осъществяване на идеята. Проектът вече е защитен пред Министерството на културата.

„За да можем да работим и упражняваме дейността си, проектът е разделен на няколко етапа“, допълни Петков. Вече се работи по първия етап от дейността. Ще бъде извършен ремонт на покрива и на вертикалната ВиК-система - най-належащите части от сградата. На следващ етап ще бъдат изградени рампа за хора с увреждания, както и асансьор. Предстои и цялостно архитектурно и техническо обновление на сградата, подмяна на електрическата инсталация и обновяване на салона.

Стойността на първия етап от проекта е около 1 млн. лева. Дейностите по договор трябва да приключат до четири месеца. Ще се работи при всяка възможност, предвид дейностите на открито и есенно-зимния сезон.
Боряна Димитрова/БТА