Зърнопроизводителите от Старозагорско и Хасковско също на протест
Зърнопроизводителите от Старозагорско и Хасковско също на протест / DarikNews.bg, архив
Зърнопроизводителите от Старозагорско и Хасковско също на протест
47503
Зърнопроизводителите от Старозагорско и Хасковско също на протест
  • Зърнопроизводителите от Старозагорско и Хасковско също на протест

Зърнопроизводителите от Старозагорско и Хасковско ще се включат в утрешния Национален протест срещу неизпълнените задължения от страна на правителството към сектора и липсата на диалог с управляващите. Сборният пункт, където ще се срещнат колоните от селскостопански машини, идващи от Стара Загора, Хасково и Свиленград, е Граничният контролно-пропусквателен пункт „Капитан Андреево".

Фермерите са категорични, че заради заложените в бюджета 230 милиона лева по-малко средства в сектора, ще се наложи да бъдат съкратени работници, които ще отидат на трудовата борса. Неизбежно ще бъде намалена и рентата, обясни координаторът на протестиращите от хасковския регион - Тенчо Тенчев.

„Очакваните машини са около 500, хората ще са сигурно около 1000. Оттам нататък очакваме реакцията на правителството, за да продължим диалога, който месеци наред водим и подписахме споразумение. Преминаването към друга форма на протест е решение на инициативния комитет, тъй като този път не стачкува само Националната асоциация на зърнопроизводителите, а стачкуват още седем сродни организации", коментира Тенчев.

В прикачения звуков файл може да чуете целия разговор с Танчо Тенчев.