Вокална студия „Усмивки” пя в Лион за празника на българската азбука
Вокална студия „Усмивки” пя в Лион за празника на българската азбука / Община Стара Загора

По покана на Асоциацията Echanges Rhone-Alpes Bulgarie Вокална студия "Усмивки" от Стара Загора участва в тържествен концерт в град Лион, Франция, по повод празника на българската просвета и култура 24 май. Това съобщи днес ръководителката на групата Жанина Янкулова.

Програмата на концерта е била съставена изцяло от български песни-фолклорни обработки, поп музика, детски забавни песни, както и традиционните "Хубава си моя горо", " Облаче ле бяло", "Де е България" и много други, които са развълнували до сълзи изпълнители и публика. На финала всички тържествено са изпълнили "Химна на Кирил и Методий". Гостуването във Франция остави незабравими спомени и много нови приятелства за старозагорските деца и техните френски домакини, обобщи Янкулова.

На проведения в Димитровград на 2-ри юни Национален конкурс за детска забавна песен на фолклорна основа "Златен извор" ВС "Усмивки" спечели общо 4 награди. Две първи награди за вокална група - във Втора и Трета възрастова група, втора награда за Кристина Георгиева и Филип Ставров в Категория дуети, и Награда за нов аранжимент на българска народна песен