пътна площадка
пътна площадка / община Стара Загора
Възпитаниците на седма детска градина „Светулка“ в Стара Загора ще учат правилата на движение благодарение на нова пътна площадка. За оформянето й са използвани специални бои за пътна маркировка, а в умален размер са обозначени улици с хоризонтална маркировка за преминаване на пешеходци, автомобили, както и кръстовище.
 
Целта е чрез симулиране на реална пътна обстановка в двора на градината, децата да се учат  на практика на правилата за безопасност на движението.

„Имахме нужда от такава площадка на открито, която да представя в умален вариант реалната пътна среда, защото чрез нея децата усвояват знания и умения да бъдат активни участници в уличното движение като пешеходци, велосипедисти и пътници в различни превозни средства“, сподели директорът на градината Деляна Караиванова.
 
На площадката ще бъдат монтирани и пътни знаци, а на стена ще бъдат изобразени забранителните и разрешителни сигнализации.

От градината възнамеряват да закупят мини превозни средства,  което ще постави децата в практически ситуации и ще има даде възможност да влязат в ролите на пешеходци и шофьори.
 
За изграждане на съоръжението са помогнали учители от детското заведение и представители на родителската общност.