Димитър Танев
Димитър Танев / netinfo
Политиката се прави за хората, затова е важно да сме единни. Моят призив към десния избирател е за мобилизация и подкрепа. Това каза водачът на листата  на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” за Старозагорски избирателен район Димитър Танев..
 
„Десницата трябва да бъде силно представена в следващия парламент. Прогнозите сочат, че ще получим около 5% подкрепа. За съжаление ще бъдем единствените от така наречената стара десница. Затова десният избирател трябва да направи консолидиран вот, за да няма разпиляване на гласове”, категоричен е Танев.
 
Според него това са едни от най-важните избори, защото това, което се дава като заявка от БСП за реваншизъм и връщане назад, е тревожно.
 
„Нека покажем, че десният вот може да се обедини и да имаме силно представителството с протегна ръка към нашите доскорошни партньори за една силна десница. Водихме много честна капмания със срещи, въпроси и възможни решения. Засегнахме темата за енергетиката. Тя е не само регионален, но и национален приоритет, защото ако има проблем с „Мини Марица – изток”, това ще касае националната сигурност.
Сред останалите приоритети на коалиция „Реформаторски блок – Глас народен” са зелена Стара Загора, силна индустриална зона и качествено професионално образование.
 
„Почти всички политически сили говорят, че трябва да имаме единна позиция и да недопускаме друга държава в изборния процес. Никой няма право да се меси в този процес”, коментира Димитър Танев. Той е категоричен, че трябва да има промяна на изборния закон.
 
„Няма социолог, който да познае резултата от тези избори. Според мен ще бъде един много труден парламен, с две водещи политически сили. Ако ние имаме силно представителство ще следваме поетия курс по отношение на ЕС и НАТО. Възможна е коалиция с ГЕРБ, но властта не е на всяка цена и не е с компромиси. Ще защитаваме нашата програма и идеи”, каза още Димитър Танев.