Димитър Танев
Димитър Танев / netinfo
Три са основните приоритети за водача за Старозагорска област от Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" Димитър Танев – запазване на зелените площи,  изграждане на индустриален парк и развитие на професионалното образование. Това са и ангажиментите, които кандидатът за народен представител поема пред старозагорци.

„Стара Загора трябва да бъде най-зеления град в България. Години наред имаме екологичен проблем. Няма да позволим да се строи в парковете”, категоричен е Димитър Танев.

Според него е важно да бъде изградена Индустриална зона "Тракия". А ако нея я има, трябва да има квалифицирана работна ръка.

Държавата може да помогне на професионалното образование и на бизнеса ако изпълнява едновременно две неща, коментира водачът на листата на Коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" , която е под номер 21 в интегралната бюлетина.
Първото е икономически стимули, а второто - регулация на приема.

Бизнесът трябва да е спокоен, че когато инвестира в децата и им дава стипендии, те ще останат на работа в дадената фирма. Трябва да има законова възможност за договор, подписан от фирмата, децата и родителите. Когато бизнесът дава повече, децата трябва да имат ангажимент към него, категоричен е кандидатът за народен представител.

Няма съмнение, че РБ ще бъде в следващия парламент. Нещо повече – поставили сме си задачата да бъдем в голямата  четворка, каза Димитър Танев.

„Убеден съм, че ако продължим с това темпо ще успеем да мобилизираме десния избирател. Трябва да покажем, че българската десница ще има много силно присъствие в Парламента. РБ е единствената алтернатива, която има шанс да спре БСП и ДПС”.

Според Димитър Танев истинската дясна политика е да харчиш толкова, колкото изкарваш, държавата да харчи по-малко, да не правиш огромни инвестиции през държавния бюджет, а да оставиш тези пари у хората и бизнеса.

„Нашето предложение е да се намали ДДС-то от 20 на 18%. По този начин 1 милиард лева ще останат в хората и бизнеса, защото те знаят как да управляват парите по-добре от държавата", допълни кандидатът за народен представител.