Затварят част от центъра заради „София диша
Затварят част от центъра заради „София диша / снимка: БГНЕС, архив
"София диша” започва с ”Екоморфози”
65795
"София диша” започва с ”Екоморфози”
  • "София диша” започва с ”Екоморфози”

Екология, литература, визуални изкуства, музика и танци ще съживят столицата ни през август по време на фестивала „София диша", който вече е и част от Културния календар на града. По традиция в три поредни недели на август ще се прекъсва автомобилния поток на една централна софийска улица, за да могат жителите и посетителите на столицата да се насладят на организираните културни събития в спокойната и приятна градска атмосфера.

На 4-и август София ще се преобрази с традиционното затваряне на ул. „Шишман", където фестивалът стартира с еко-темата „Екоморфози". От 16:00 до 22:00 часа, жителите и посетителите на града могат да се докоснат до пъстротата на културата и изкуството, съчетани с представянето на екологичния и био начин на живот в градски условия, а организаторите са подготвили куп интересни и полезни инициативи по време на първия ден от фестивала.

Във връзка с фестивала "София диша" Столичната община въвежда временна организация на движението в дните на проявата - 4, 11 и 18 август.

Забранява се престоят и паркирането от 8.00 до 23.00 ч. на 4 август на ул. "Цар Шишман" - между ул. "Граф Игнатиев" и ул. "Аксаков"; от 8.00 до 23.00 ч. на 11 август по ул. "Ангел Кънчев" - между ул. "Солунска" и бул. "Патриарх Евтимий", както и на пл. "Райко Даскалов". От 8.00 до 23.00 ч. на 18 август се забранява престоят и паркирането по ул. "Пиротска" - между ул. "Георг Вашингтон" и бул. "Стефан Стамболов".

Забранява се влизането в двете посоки на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите, обслужващи фестивала, от 8.00 до 23.00 ч. на 4 август по ул. "Ген. Гурко" - между бул. "Васил Левски" и ул. "6-ти септември"; ул. "Хаджи Димитър" -
между бул. "Васил Левски" и ул. "Цар Шишман"; ул. "Славянска" - между ул. "6-ти септември" и ул. "Цар Шишман"; ул. "Иван Вазов" - между бул. "Васил Левски" и ул. "Цар Шишман"; ул. "Юрий Венелин" - между бул. "Васил Левски" и ул. "Цар Шишман"; ул. "Ген. Паренсов" - между бул. "Васил Левски" и ул. "Цар Шишман".

От 8.00 до 23.00 ч. на 11 август се забранява влизането в двете посоки на пътни превозни средства по ул. "Уилям Гладстон" - между ул. "Рачо Димчев" и ул. "Ангел Кънчев"; ул. "Хан Аспарух" - между ул. "Христо Белчев" и ул. "Ангел Кънчев"; ул. "Неофит Рилски" - между ул. "Г.С.Раковски" и ул. "Ангел Кънчев"; ул. "Д-р Георги Вълкович"; "Петър Парчевич" - между ул. "Христо Белчев" и ул. "Ангел Кънчев".

От 8.00 до 23.00 ч. на 18 август се забранява влизането в двете посоки на автомобили по ул. "Георг Вашингтон" - между бул. "Тодор Александров" и ул. "Пиротска"; ул. "Княз Борис I" - между ул. "Пиротска" и ул. "Екзарх Йосиф"; ул. "Цар Самуил" - между бул. "Тодор Александров" и ул. "Пиротска".