С 15% поскъпват тарифите на такситата в София. Това реши Столичният общински съвет.

С 15% се увеличават и минималната, и максималната тарифа на транспортните услуги. Цените се променят, както следва: минималната дневна тарифа става 1.21 лева, а нощната 1.39 лева. Максималните тарифи пък са съответно: дневна 2.05 лева и 2.51 лева нощна. 

Докладът относно определяне на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници на един километър пробег на територията на Столичната община за 2023 г. бе разгледан на днешното заседание на Столичния общински съвет (СОС).

Вносители са председателят на транспортната комисия Карлос Контрера, заместник-председателят ѝ Зафир Зарков, както и Иван Таков, заместник-председател на комисията по финанси и бюджет. 

Одобриха намаляване на данъка за таксиметров превоз

В доклада бе заложено 15% увеличение на минималните и максималните тарифи на такситата. Въпреки че от бранша настояваха за 20% по-скъпа услуга, таксиметровите фирми и водачи прекратяват протестните си акции в София.

Заместник-кметът по култура и образование Мирослав Боршош е вносител на доклад, който също ще бъде обсъден от СОС, за откриване на нова детска градина 131 в район "Триадица". Ще бъдат приети 46 деца в две яслени групи и 162 деца в шест градински групи. В "Триадица" функционират осем общински детски градини, като само в три от тях има яслени групи. 
БТА