/ МВР
Специализирана операция срещу битовата престъпност, незаконния дърводобив, продажба на хранителни стоки с изтекъл срок на годност, противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества и пътната безопасност бе проведена на територията на ОДМВР-Сливен.

Спецакция във Варненско (ВИДЕО)

На 25 април екипи на районни управления са извършили проверки в търговски обекти, складове за съхранение и продажба на дърва за огрев, части адреси, както и в уязвими райони, участъци, махали и квартали, в които няма постоянно полицейско присъствие.

МВР

В хода на операцията служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ към ОДМВР-Сливен съвместно с РДГ и ОДБХ са извършили проверки на търговски обекти за съхранение и продажба на храни, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали, както и за незаконно производство, държане и разпространение на акцизни стоки без бандерол. Проверени са 6 складове за съхранение и продажба на дърва за огрев - не са констатирани нарушения. В два от проверените търговски обекти в град Сливен са установени хранителни стоки с изтекъл срок на годност, които са иззети и пренасочени за екарисаж. Образувани са две проверки за държане на стоки без акцизен бандерол в търговски обекти с селата Сотиря и Тополчане. Иззети са цигари от марката „Royal Blue“.

Спецоперация в „Столипиново“ и „Факултета“ (ВИДЕО)

Притежание на наркотици са установили криминалисти на РУ- Твърдица при проверка на адрес в град Шивачево. Иззети са 300 грама марихуана. Задържано е момче на 18 години, което няма криминални прояви. По случая е започнато разследване. В хода на операцията е задържан 32-годишен извършител на домова кражба в село Сборище.

МВР

Полицейски служители са разкрили кражби на техника, пари и златни накити. 28-годишен е задържан за кражба на сумата от 4 000 лева и злато от частен имот в кв.“Надежда“. За кражба на телевизор от незаключен имот в град Сливен е задържан 19-годишен криминално проявен. Жена на 35 години от Сливен е задържана за джебчийска кражба на портмоне с лични документи, банкови карти, пари и други документи.

По случаите са започнати разследвания. Част от инкриминираните вещи са върнати. Работата по документирани на цялостната престъпна дейност за задържаните продължава.

Акция в Стара Загора и Пазарджишко: Откриха списък с имена и суми срещу тях

Служители на участък „Петолъчка“ са извършили проверка на 35-годишен мъж. В него е намерена и иззета кутийка, съдържаща кристалообразно вещество, което при теста е реагирало на метамфетамин. Проверката е извършена по време на операцията в 01,55 часа днес на път І-6 в район на кръстовище „Петолъчка“.

Служители на РУ-Котел са задържали извършител, причинил материални щети по дървен стълб на електроразпределението и в частен имот в село Градец.

Образувана е една преписка за съхранение на незаконно добити дърва за огрев също в село Градец.

По време на операцията е осъществен засилен контрол по пътна безопасност в цялата област. Съставени са актове и фишове за скорост, употреба на алкохол, неизползване на обезопасителни колани, нередовни документи и други по Закона за движение по пътищата.