Разкриха „градина” с марихуана високо в Балкана
Разкриха „градина” с марихуана високо в Балкана / ОДМВР - Сливен

Растения канабис, засети между дърветата високо в планината над Сливен са открили полицаи при спецакция на 4 август. На труднодостъпен планински терен, на около 1000 метра надморско равнище под връх Българка, между дърветата, полицейските служители открили засети растения марихуана.

От мястото са иззети заготовки с разсад, растителни добавки за растеж, торби с  амониев нитрат и други предмети и вещества, необходими за отглеждането на марихуана. Незаконното култивиране на растенията е пресечено в начален етап, съобщава говорителят на сливенската полиция Първолета Мандинска.

На мястото, докато полагал грижи за насажденията е задържан 27-годишен мъж от Сливен, а на шосето, над импровизираната градина е арестуван и 26-годишен мъж, също от Сливен. И двамата нямат криминални регистрации. При последвалите процесуално-следствени действия на адреси в град Сливен и в новозагорското село Конево са намерени самоделни сушилни системи, суха листна маса, електронна везна и други предмети, свързани с престъплението.

Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Сливен.