Проверяват фирмите, които почистват ямболските пътища
Проверяват фирмите, които почистват ямболските пътища / netinfo

Със своя заповед областния управител на Ямбол инж. Николай Пенев назначи комисия за проверка на фирмите, почистващи републиканска пътна мрежа І,ІІ и ІІІ клас.Утвърден е и график за провеждане на инспекцията. На 27 и 28 октомври ще бъде проверена техниката на „Техностройинженеринг – 99”АД.На 27 октомври ще бъде инспектирана фирма „Пътно поддържане – Елхово”, на 29 октомври – „ПСФ Мостинженеринг” Ямбол, а на 30 октомври предстои проверка на консорциум „Ямбол път 2008”.

Техниката на фирма „Комуналуниверс” Ямбол ще бъде проверена на 31 октомври.Фирмите, сключили договор за поддържане на общинската пътна мрежа в общините Тунджа, Елхово, Болярово и Стралджа ще бъдат проверени от комисии назначени от кметовете на общините и екземпляр от протокола трябва да бъде представен до Териториална дирекция „Гражданска защита” област Ямбол до 14 ноември.Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на заместник-областният управител Орхан Юсеинов.

Областният управител издаде заповед относно сформиране на Щаб по снегопочистването на територията на област Ямбол.За началник на Щаба е определен директорът на „Областно пътно управление” Стоянка Проданова.Членове на Щаба са представители на фирмите, почистващи републиканска пътна мрежа І,ІІ и ІІІ клас в област Ямбол.