Община Сливен насрочи търгове за продажби на имоти
Община Сливен насрочи търгове за продажби на имоти / Община Сливен

Търгове за продажби на общински имоти на обща стойност по начални тръжни цени над 10 147 000 лв. ще се проведат от  днес до 29 ноември в община Сливен. В рамките на 21 работни дни в посочения период са насрочени 12 дати за провеждане на търговете.

Търговете са както за имоти, за които решения за продажби са взети от предишния общински съвет, така и за имоти, решенията за които са взети от настоящия общински съвет през септември.

Имотите са разпределени в няколко направления -  терени за жилищно строителство, терени за комплексно обслужване, терени за промишлено - складова дейност и земеделски земи. За жилищно строителство са включени терени в кв. „Младост" - между стадиона, Руски квартал и Военна болница и в кв. „Сини камъни" - северно от бл. 7, южно от „Ичеренско шосе". За комплексно обслужване са включени терени в кв. „Младост" - южно от незавършената многофункционална зала и в кв. „Дружба" - източно от маршрута на тролей № 7. Терените за промишлено-складова дейност, обявени на търг се намират вляво от шосето към Сливенски минерални бани, до оранжерията на бившите „Комунални услуги", срещу „Селекционния център". Земеделски земи в селата, до Сливен и до Кермен. Р

азсадникът до Сливенските минерални бани с площ 100 дка с начална тръжна цена 1 322 000 лв. Два терена до с. Чокоба с обща площ 272 дка и имат обща начална тръжна цена 497 000 лв. Терените са разположени почти симетрично от двете страни на автомагистрала „Тракия", което ги прави подходящи за изграждане на търговски обекти. По думите на заместник-кмета Корнелий Желязков заради кризата платежоспособното търсене е все още слабо,  така че няма да се стигне до широка разпродажба.

„Предвиждам постъпленията да са скромни, но навременни, за да укрепим общинските финанси към края на бюджетната година", каза Желязков.