Нови работни места в община Болярово
Нови работни места в община Болярово / Дарик Сливен, Архив

22 безработни, по програмата „От социални помощи към временна заетост" , ще се назначават поетапно в община Болярово. Те ще работят на 6-часов работен ден в продължение на една година, с цел поддръжка на общинската собственост, съобщиха от общината.

За 10 месеца, отново на 6 часа ще бъдат назначени още две лица, които ще се занимават с комунално- битово почистване на площади, междублокови пространства и улици. А за 9 месеца от 1 април 2012 г. по дейност залесяване  ще бъдат назначени 15 лица. Други 19 лица по аварийни дейности са преназначени за периода 1 януари - 31 март 2012 г. Те ще продължат да работят на четиричасов работен ден.

 От 23 януари 2012 година за две нови длъжности по програма „Развитие"- „Нов избор" ще започнат  обучение 40 души. По време на обучението лицата ще получават стипендии в продължение на 45 работни дни.

Длъжността, по които ще се обучават 20 лица плюс 3 резерви ще е работник поддръжка пътища. Обучението ще се проведе в село Стефан Караджово. Лицата ще бъдат назначени на работа през март за 10 месеца на осемчасов работен ден и на минималната работна заплата.

 Другата длъжност, по която ще се обучават 23-ма души е озеленители-градинари.