Нова административна услуга в община Болярово
Нова административна услуга в община Болярово / Дарик Сливен, Архив

Българи и чужденци вече могат да плащат само по ЕГН или ЕИК данъците си към община Болярово от страната и света бързо, евтино и лесно.

От 17 септември община Болярово пусна модерна услуга за жителите си. Хората вече могат да плащат автоматично всички местни данъци и такси, от  която и да е точка на страната в касите на Easypay и по интернет от целия свят чрез системата (ePay).

Плащането се извършва бързо, евтино и много лесно само със съобщаване на ЕГН-то на физическите  лица или ЕИК-а на фирмите. Интернет плащането става след надлежна регистрация в сайта ePay. Таксата за плащане през каса на ИЗИПЕЙ е минимум 1 лев и максимум 5 лева  върху общата сума за всички данъци.

Таксата за интернет плащането е 0.40  лева за една транзакция. По новия начин местните данъци може да се плащат без да се носят печатните съобщения, ако те са забравени или изгубени.

Така Болярово стана единствената община в  област Ямбол, внедрила модерно и европейско обслужване за жителите си с  по-висока събираемост от данъци.

Облекчаване на административните услуги, снижаване на цените им, предоставяне на широка възможност за избор от страна на гражданите и приближването на администрацията до тях са едни от основните приоритети  в работата на кметския екип.