До дни е ясен изпълнителят на водния проект в Сливен
До дни е ясен изпълнителят на водния проект в Сливен / Дарик Сливен, архив

 

Приключиха конкурсите за избор на строител и строителен надзор за интегрирания проект на водния цикъл на Сливен. Кметът Кольо Милев посочи, че община Сливен е спазила всички срокове по процедурата. Решението на комисията по избор на строител и строителен надзор ще бъде изпратено до всички участници в процедурата, след което общината ще информира и обществеността.

В края на миналата седмица се проведе последното заседание на комисията за избор на изпълнители по проекта, обхващащ реконструкция на водопроводна мрежа и реконструкция и изграждане на нова канализационната мрежа в кварталите „Клуцохор”, „Комлука” и централната градска част на Сливен, съобщи зам.-кметът по стрителството Иван Манчев.

Той добави, че предложенията за строителство на всички участници се доближават до предварителните предвиждания и бюджети, които общината е правила за интегрирания проект на водния цикъл. Новият проект за интегриран воден цикъл на Сливен беше подписан на 17 септември миналата година. В рамките му до края на 2014 г. ще бъдат изградени 30 километра канализационна и 21 водопроводна мрежа.