Започна строежът на канализация в с. Мадара
Започна строежът на канализация в с. Мадара / netinfo
Кметът на Шумен Веселин Златев направи първата копка на канализацията в село Мадара. Лентата на обекта бе прерязана от кмета на общината и от кмета на селото Делка Владимирова.

Стойността на първия етап на проекта за изграждане на канализацията на с.Мадара е 314958 лв. Община Шумен спечели 299 960 лв. от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда, останалите средства са съфинансиране.

Първата част на проекта обхваща: построяване на главен колектор с дължина 497 м. и диаметър Ф 800 мм., канализация на ул.”Обиколна” с дължина 320 м. и Ф 300 и бетонов канал за вливане на каналните води в река Мадарска. Изпълнител на обекта е фирма “Гарант строй” ООД. Срокът за изпълнение е 60 дни.

Със следващи етапи на проекта Община Шумен ще кандидатства за довършване на канализацията на село Мадара, както и за изграждане на пречиствателна станция за отпадни води.

През октомври ще стартира и проектът за подмяна на водопроводната мрежа на с.Мадара. Община Шумен спечели средствата за реализацията на първия етап на проекта за подновяване на водоснабдителната система на село Мадара също от ПУДООС.

С изграждането на канализацията и подновяването на водопроводната система се създават условия за развитие на туризма и за цялостно икономическо и социално развитие на село Мадара.