В Търговище бе открит обновен паркинг, в дейностите са вложени близо 80 000 лева
В Търговище бе открит обновен паркинг, в дейностите са вложени близо 80 000 лева / Борислав Курдов

В Търговище официално бе открит обновен паркинг, който се намира пред един от магазините на голяма верига супермаркети.
Инвестицията е в размер на близо 80 000 лева, каза регионалният мениджър на веригата Георги Хлебаров. „В Търговище се работи много лесно с общинската администрация. Нещата се случват бързо и прецизно, за разлика от много други общини. А с това те улесняват работата на бизнеса в града", каза още той
Изпълняващият длъжността кмет на Търговище Диян Дечев поясни, че инициативата е на фирмата, която освен паркинга е обновила и отсрещния тротоар, който води до детската градина в непосредствена близост. „С това облекчихме всички жители на квартала, направихме тази част на града изключително приветлива. Обновеният паркинг и тротоар се вписват във всичко това, което направихме през последните години по благоустрояването на кварталите „191" и „192" - с ремонта на детската градина и детските площадки, които вече са четири на брой", каза Дечев.
„Приехме това желание на фирмата, собственик на веригата супермаркети, за подобряване на инфраструктурата като една много добра инициатива. Приветствам подобно поведение на всеки един собственик, който иска да помогне в благоустрояването на района, в който живее и работи", заяви кметът на Търговище д-р Красимир Мирев, който е и водач на листата на БСП с кандидати за общински съветници в града. Той припомни че това не е първата подобна инициатива. „Преди години, когато се изграждаше булеварда към ж.п.-гарата, също се събраха собствениците на обекти по трасето и със собствени средства подкрепиха работата на общинската администрация", каза още той.
На откриването присъстваха кандидатът на БСП за кмет на Търговище Диан Цонев и кандидати за общински съветници.