Има пари за лечението Петър Железов, но чакат оферта от германската болница
Има пари за лечението Петър Железов, но чакат оферта от германската болница / netinfo
В отговор на на запитване на Дарик до Министерството на здравеопазването за случая на Петър Железов става ясно, че от там са отпуснали 30 046 евро. В отговора се казва още, че Комисията за лечение в чужбина е приключила кореспонденцията си с г-н Железов през 2004 г. Последната негова молба за продължаване на лечението му е отправена към НЗОК, уточняват от министерството.

С писма от 2007 и 2008 година НЗОК е препратила молбите му до МЗ, тъй като процедура за имплантиране на зъбна протеза не се заплаща от касата.

В края на януари тази година Комисията за лечение в чужбина, е решила да подпомогне лечението на Петър Железов в болница в Германия. Със заповед на министъра е отпусната сумата от над 7 300 евро.

Оферта и до този момент не е предоставена нито от г-н Петър Железов, нито от НЗОК. Вместо това касата е изпратила в министерството предоставеното й от г-н Железов предупреждение от 10 октомври 2007 г. за неразплатени сметки в болницата.

Сумата от над 7 300 евро е осигурена, но все още не е преведена поради липса на задължителната оферта от лечебното заведение.