От ДПС виждат авторитаризъм другаде
От ДПС виждат авторитаризъм другаде / dariknews.bg
Напускането на общинската структура в Хитрино не е новина, казаха на пресконференция представители на ДПС в Шумен. Още през ноември се проведе областен съвет, на който се взе решение да се проведат отчетно-изборни събрания, а в Хитрино да се проведат учредителни събрания, обясни областният ръководител на Движението Айсел Руфат.

Продължаваме напред, каза депутатът Нигяр Джафер и допълни, че от партията си дават сметка за проблемите и в момента се работи за стягане на редиците на организацията.

Общинската структура на ДПС в Хитрино напуска партията

От ДПС отхвърлиха мотива за авторитарност при решенията и "спускане" на листи, който бе основен в декларацията на напусналите партията в Хитрино. 

Смехотворно е да се говори за авторитаризъм точно от една община, която е ярък пример какво значи авторитаризъм, каза народният представител Хамид Хамид. Той посочи, че няколко дни преди да напуснат партията кметове и общински съветници в Хитрино са се оплакали от натиск. 

През юни изключиха кмета на Хитрино от ДПС

Според представителите на ДПС основата на напрежението в Хитрино се корени в отстраняването на Нуридин Исмаил от поста областен лидер на партията.

Кметът на Хитрино: От ДПС искат послушковци

По време на пресконференцията бе обявено, че изборните резултати на президентския вот показват, че в Хитрино е работено за друга политическа сила, а не за ДПС.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари