Детска ясла "Тракийче" се включва в кампанията
Детска ясла "Тракийче" се включва в кампанията / dariknews.bg
Детска ясла "Тракийче" се включи в кампанията за събиране на пластмасови капачки за рециклиране, за да се закупува апаратура за неонатологичното отделение в МБАЛ - Шумен.

Днес бяха предадение повече от 50 кг капачки, а за да донесат торбите с капачки бяха дошли и деца, преминали през отделението в началото на живота си. 

Събират капачки за техника в шуменската болница

Детска ясла "Тракийче" се включва в кампанията
dariknews.bg

Решихме да се включим, защото са прекалено много недоносените деца. Неонатологията се нуждае от това, както и майките и децата. Искаме да помогнем, защото младото поколение трябва да расте здраво, казва Цветелина Петрова. Тя е майка на две деца, които са се родили недоносени, и е признателна на екипа на отделението.

Родителите не трябва да се отказват и да се притесняват от това, че децата са се родили по-малки, защото това са най-борбените деца, допълва майката. 
 

Детска ясла "Тракийче" се включва в кампанията
dariknews.bg


Тези жестове са резултат от нашето усърдие толкова време за тези малки дечица, казва началникът на неонатологично отделение д-р Севдалина Стойкова и си спомни малката Яна, която при раждането си е била "колкото една ръкавичка". 

Неонатологично отделение получи нов апарат, закупен със средства от четене на книги

Събраните средства ще бъдат използвани за апаратура за недоносените деца. Най-вероятно инфузионна помпа или монитор, посочи лекарят и добави, че стойността на тази апаратура е около 2000 лв. 
 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.