Червената шапчица победи Веселушко за купата на кмета в Търговище
Червената шапчица победи Веселушко за купата на кмета в Търговище / Пресцентър общинска администрация Търговище

ЦДГ "Червената шапчица" победи отбора на ЦДГ "Веселушко" с 3:2 в оспорван мач на финала за купата на кмета в Търговище. Мачът бе доигран днес в зала „Дечко Стефанов”, тъй като вчера играта бе прекъсната от пороен дъжд и гръмотевици. Пред около 1000 души публика кметът д-р Красимир Мирев връчи купата на победителите и пожела на техните родители и преподаватели да продължават да приучват  децата на спорт и добра физическа култура

В оспорван мач, с 3:2 ЦДГ "Червената шапчица" победи отбора на ЦДГ "Веселушко" и взе шампионската купа. Това стана на 1 юни, в Деня на детето, в спортна зала "Дечко Стефанов", където бе играно продължението на финала за "Купата на кмета" на футболния турнир между детските градини в Търговище. Проливният дъжд на 31 май вечерта прекъсна детското футболно шоу на стадион "Димитър Бурков", като едва 10 мин. не достигнаха на малките спортисти, за да получат още вчера купата от кмета на общината д-р Красимир Мирев, в присъствието на около хиляда души публика. Но явно съдбата определи шампионите да станат ясни на самия детски празник. На него бяха посветени и изпълненията, включени в музикално-танцовия спектакъл преди започване на финала на стадиона. В него участваха над 200 възпитаници от детските градини. Всички отбори в турнира не само дефилираха под аплодисментите на публиката, но накрая, в залата, всеки един малък участник се почувства голям и значим с медала, който получи от ръководството на общината. Така 192 медала достигнаха до всички деца от турнира. За поощрение и благодарност за достойното им представяне в продължение на месец. Разбира се, най-доволни бяха победителите в червено, символ на детската им градина, носеща приказното име на "Червената шапчица".

В своето поздравление кметът д-р Мирев благодари за прекрасния празник, който се получи, за идеята и нейното осъществяване, за съдействието на Спортното училище. И пожела на всички родители и преподаватели да продължават да приучват  децата на спорт и добра физическа култура.

Нека да припомним, че детският футболен турнир започна на 17 април т.г. Срещите се проведоха през целия месец май, като в тях участваха 16 отбора от всички детски градини в община Търговище. На полуфинала Първа градина "Веселушко" надви Шеста "Пролет", с резултат 2:0, а Пета детска градина победи Трета "Здравец" с 1:0.Така се стигна до финала на 31 май - 1 юни, където ЦДГ 1 "Веселушко" се изправи пред ЦДГ 5 "Червената шапчица".

 

Коментатори на финала бяха Емил Собаджиев и Иван Тодорова. Гост на тържеството бе и Валентин Вълчев - председател на ОС на БФС в Търговище.