/ netinfo
Специализирана полицейска операция за контрол на скоростта започва от днес в Шуменска област. Операцията е по линия на TISPOL и ще се проведе на територията на всички държави- членки на ЕС.  Засиленият контрол по спазване на максималната скорост за движение ще продължи до края на седмицата.

От началото на годината - 51 катастрофи с 11 загинали

Основна причина за възникване на тежки птп със загинали и тежко ранени е движението на моторни превозни средства с висока скорост. За да се намали пътния травматизъм, за  времето от 06:00 часа на 19 април до 06:00 часа на 20 април на територията на ОДМВР- Шумен ще се проведе 24 часова специализирана полицейска операция за контрол на скоростта. Операцията ще бъде  в населените места, главни пътища, АМ и по третокласните пътища. Особено внимание ще бъде обърнато в районите около училища, детски градини и болнични заведения и на места, където има условия за управление на мпс с висока скорост.

Пътните полицаи ще проверяват дали водачите управляват след употреба на алкохол или упойващи средства, особено внимание ще бъде обърнато в малките населени места. Ще се следи дали имат застраховка “Гражданска отговорност” и винетни стикери за използвания от републиканската мрежа път и при липсва ще бъде взето отношение по административен ред.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.