/ dariknews.bg
Тежка катастрофа взе жертва на пътя Русе-Варна, близо до разклона за село Тервел, съобщават от МВР.

По първоначални данни произшествието е между кола, бус и два тежкотоварни автомобила. Загинал е шофьорът на колата. Пътничка от лекия автомобил и водачът на буса са откарани в тежко състояние в разградската болница.

Около 13.00 часа лек автомобил "Пежо 307" с разградска регистрация се движил към лудогорския областен център. Той предприел неправилно изпреварване на камион, малко след разклона за село Тервел.

катастрофа село Тервел
dariknews.bg


Нови жертви на пътя в Шуменско: загинаха майка и дъщеря (СНИМКИ)

В този момент отсреща се задал лекотоварен бус "Форд Транзит" с шуменска регистрация, който се опитал да изпревари камион. Двете превозни средства се ударили челно, при което загинал водачът на колата. Пожарникари срязали част от Пежото, за да извадят 34--годишната пътничката в него, след което тя е транспортирана с линейка до болницата в Разград. Там е закаран и 25-годишният шофьор на буса.

Загиналият при тежката катастрофа е директорът на разградското Общинско предприятие „Паркстрой“ Звездомир Илиев, а пострадалата пътничка е служителката в същата фирма и общинска съветничка от БСП Петя Петрова. Двамата са пътували със служебен автомобил.

катастрофа
dariknews.bg


Заради катастрофата бе ограничено движението по главния път Русе-Варна в района на инцидента в продължение на близо  шест часа.
 

Тежка катастрофа затвори пътя Варна-Русе край шуменското село Тервел

Публикувахте от Darik Shumen в 29 март 2017 г.