Двама души загинаха при тежък инцидент на пътя Нови пазар - Стоян Михайловски,
Двама души загинаха при тежък инцидент на пътя Нови пазар - Стоян Михайловски, / dariknews.bg
Пътен инцидент в Шуменско взе две жертви. Майка и дъщеря - на 85 и 60 години, са загинали при катастрофа на пътя Нови пазар - Стоян Михайловски в близост до разклона за село Мировци. По-рано през деня пътен инцидент в Шуменско отне живота на един човек и прати в болница други двама души.

Катастрофа взе жертва на пътя Русе-Варна (СНИМКИ/ВИДЕО)

На 700 метра след разклона "Фолксваген Поло" с шуменска регистрация навлиза в насрещното движение и се удря в идващия джип "Лада Нива". Въпреки 40-метровия спирачен път ударът е силен. На място загива 60-годишната водачка на "Фолксвагена", както и майка й - на 85 г., която е пътувала в автомобила. Другата пътничка в колата - 34-годишна жена, е откарана в болницата в Шумен, където е настанена в отделението по хирургия с комоцио и охлузни рани.

Двама души загинаха при тежък инцидент на пътя Нови пазар - Стоян Михайловски,
dariknews.bg


40-годишният водач на ладата е с порезни рани по главата и ръцете, но отказал да бъде прегледан в болница. Той е правоспособен и е дал отрицателна проба за алкохол.

На мястото на инцидента е директорът на полицията в Шуменско старши комисар Ялчън Расим.

Въведена е временна организация на движението, като е пренасочено по пътя през селата Памукчии, Сечище и Преселка.

По-рано в сряда на пътя Шумен-Разград загина 46-годишнен мъж от Разград. Около 13.00 часа стана катастрофа между кола, бус и два тежкотоварни автомобила. Загина шофьорът на колата. Пътничка от лекия автомобил и водачът на буса са откарани в тежко състояние в разградската болница.