Абитуриентка от Търговище издаде първата си книга
Абитуриентка от Търговище издаде първата си книга / личен архив

Абитуриентката от Езиковата гимназия в Търговище Полина Цанева издаде първата си книга с лично творчество. Стихове, есета, разкази и художествена фотография са събрани в малко повече от 50 страници под заглавието „Себе си съчинявам" и разкриват един многостранен талант.

Книгата беше представена на празника на литературен клуб „Фотони", редом с алманаха посветен на 10-годишнината от създаването му.  Кафе-театърът на читалище „Напредък" в Търговище трудно побра всички приятели на „фотоните" и на изящното слово. Първите членове на клуба, някога 12-13 годишни деца, днес са млади хора с професии. Независимо с какво се занимават днес и в коя част на България или света ги е отвела съдбата, върнат ли се в Търговище, те непременно се отбиват в читалището, където ги очаква тяхната ръководителка Радка Иванова. Мнозина от основателите на клуба, се бяха върнали за празника.

Към литературните пристрастия на Поля, не бива да се пропуска музикалната й дарба. Тя не само пее прекрасно, тя сама пише музиката и текстовете на песните си. В края на литературната вечер Полина Цанева поднесе изненада на присъстващите - авторската си песен „Сън".