Младежи с опасност за живота при катастрофи през уикенда
Младежи с опасност за живота при катастрофи през уикенда / netinfo

Петима са пострадали тежко, а други 8 са леко ранени при произшествия, станали през последните две денонощия на територията на Русенска област. Последната от катастрофите е станала тази сутрин около 10 часа в беленското село Лом Черковна, при което е пострадало 15-годишно момиче. То е настанено в русенската болница с опасност за живота, с фрактури на шийни прешлени и пети. Автомобил "Ситроен Ксантия", движещ се от гр. Попово към гр. Бяла, управляван от 52-годишен софиянец е блъснал пешеходката, която пресякла пътното платно пред автомобила. Пробата за алкохол на водача е била отрицателна.

При друг инцидент, станал тази нощ в с. Караманово, 19-годишен мотоциклетист загубва контрол над превозното средство и се удря в бордюр на улицата. Пострадали са водачът с контузно-охлузни рани и возещ се отзад пътник на 16 години, който е получил черепно-мозъчна травма и е настанен в русенската болница. Случаят се изяснява.

С опасност за живота е 22-годишен младеж, управлявал "Шевролет Авео" по пътя  Русе - с. Николово. Колата напуснала пътя вляво, преобърнала се и се блъснала в дървета. Шофьорът е с фрактура на бедро, 4 ребра, контузия на бял дроб и комоцио, а возещата се отпред 17-годишна русенка е с контузия на главата, също с комоцио и е настанена в болницата без опасност за живота.