Младежи рецитират възрожденски творби за Деня на народните будители
Младежи рецитират възрожденски творби за Деня на народните будители / DarikNews, архив

На 2 ноември 2013г. /събота/, от 14.00 часа,  в чест на Деня на народните будители, Регионален исторически музей – Русе ще е домакин на Конкурс по художествено слово за изпълнение на произведения от възрожденски автори. В него могат да се включат всички изпълнители на художествено слово на възраст от 13 до 18 години.

Организатори на събитието, което се провежда за трета поредна година, са Сдружение „ПРО АРТ” – Русе, съвместно с „Нетуоркс – България“ и Регионален исторически музей – Русе, с подкрепата на Община Русе.

В конкурса ще се включат изпълнители от четири града на Североизточна България – Русе, Разград, Добрич и Силистра. Изпълненията на участниците, номинирани за победители от предварителните кръгове в четирите града, ще бъдат оценявани от тричленно жури, с председател директора на Драматичен театър „София“ – Ириней Константинов.

Освен почетни грамоти са предвидени и парични награди, съответно 600 лв. за първо, 300 лв. за второ и 100 лв. за трето призово място.

За всички, които желаят да проследят конкурса, но няма да могат да присъстват, медийният партньор „Нетуоркс- България“ ще осигури предаване на живо в Интернет на адрес www.ruse-news.com.

Желаещите да участват могат да се записват до 25.10.2013 г. в Регионален исторически музей – Русе на телефон: 082 825 002 или e-mail: pr@museumruse.com.

В заявката за участие, изпълнителите трябва да посочат трите си имена, възраст, произведение, автор и телефон за връзка.

Предварителният кръг в Русе ще се проведе на 26.10.2013 г. (събота) от 14.00 часа в Историческия музей.