Кръгла маса за проблемите в училище
Кръгла маса за проблемите в училище / DarikNews

Сдружение Каритас Русе организира кръгла маса на тема „Ранна превенция на отпадането от училище”. Събитието е част от проект „Близо един до друг”, който се изпълнява от края на 2010 година от Каритас Русе в партньорство с три русенски училища – „Ангел Кънчев”, „Никола Обретенов” и „Алеко Константинов”. По време на кръглата маса ще бъде представен самият проект, както и конкретни случаи от работата на педагозите.

Ще бъде споделен опит от развиването на програмата за тюторство и взаимопомощ между училищата, която е част от проекта, както и ученици – тютори ще се опитат да дадат отговор на въпроса Какво е да си тютор? като представят своята работа и опит. Ще бъде разгледана и темата – Развитие на общата култура за деца, живеещи в бедност – чрез работата на Еко клуба, сформиран в рамките на проекта. Ролята на донора ще бъде представена от Фондация „Америка за България”, които финансират програмата.

Фондация „Америка за България” подпомага развитието и растежа на динамичен частен сектор в полза на свободна и демократична България.  Основана през 2008 година, Фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от Правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Грантовете, които Фондация „Америка за България” предоставя, продължават отношенията на доброжелателство и приятелство между народите на САЩ и България.