/ Община Разград
Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общински съвет-Разград Надежда Радославова и зам.-кметът Ердинч Хасанов се включиха в залесяване във връзка със Седмицата на гората днес - съобщават от пресцентъра на Община Разград.

41 дка нови общински гори
Община Разград


Събитието бе организирано от Община Разград и ОП „Разградлес“ в землището на с. Киченица, отдел 162 Б. Тази година Седмицата на гората е под надслов "140 години история и традиции в грижата за бъдещето на гората" – уточняват от местната управа. Директорът на ОП „Разградлес“ Милена Манева е обяснила, че през тази година е залесена площ от 41 дка с 41 000 броя едногодишни и двугодишни фиданки от вида цер, за да се подпомогне естественото възобновяване на гората.

41 дка нови общински гори
Община Разград


Д-р Василев посочил, че се залесява с подходящи за местността дървета. Очакваните приходи от дървесина през 2019 година са 680 000 лв. Милена Манева допълнила, че досега от началото на годината чистият нетен приход на ОП „Разградлес“ от продажба на дървесина възлиза на 480 000 лв.

Тя обяснила, че освен дърводобив и залесяване на горските територии, гората също бива охранявана от горски стражари, които съвместно с полицията установяват злоупотреби.