Ягодовци в готовност да блокират пътя към Пловдив
Ягодовци в готовност да блокират пътя към Пловдив / netinfo
Жителите на Ягодово ще блокират пътя от Пловдив към селото заради отказа на община Родопи да насрочи референдум за присъединяването им към Пловдив. Това предупреждават от инициативния комитет в протестно писмо, което неговият председател Ангел Русев връчи на кмета на Пловдив Славчо Атанасов.

Спечелихме всички дела за насрочване на допитване, включително петчленен съства на ВАС потвърди законността на подписката ни, но община Родопи продължава безкрайно да протаква определянето на дата, заяви Васка Станкова от името на протестиращите. Законът не фиксира срок за изпълнение на решението на Върховния съд, затова гаврата може да продължава безкрайно, каза Слави Василев от Ягодово. Най-малко 600 души ще се включат в блокадата, която се очаква да бъде при Ягодовския прелез, но дата все още не е определена.

Областният управител Тодор Петокв трябва да влезе в ролята си и да насрочи референдум, затова ще потърся среща с него, коментира кметът Славчо Атанасов и покани инициативния комитет на среща в общината идния понеделник. Пловдивският кмет не отговори директно на въпроса дали ще разубеждава ягодовци да не предприемат транспортна блокада.