Пловдив се включва в кампанията Дари празник на баба и дядо
Пловдив се включва в кампанията Дари празник на баба и дядо / infocall.bg
Ренета Венева пред Дарик
85843
Ренета Венева пред Дарик
Ренета Венева пред Дарик
  • Ренета Венева пред Дарик
  • Ренета Венева пред Дарик

Млади доброволци от Пловдив се включват в националната кампания "Великден за всеки" - "Дари празник на баба и дядо", в рамките на която ще се набират средства за раздаване на ваучери от 20 лева за най-нуждаещите се пенсионери. Това заяви в ефира на Дарик координаторът на кампанията в Пловдив и председател на Националния алианс за работа с доброволци Ренета Венева.

Тя отбеляза, че често възрастните хора остават в периферията на празниците и не могат достойно да ги посрещнат и изживеят. Именно това е мотивирало екипите на Алианса от 25-те центъра в страната, да се включат в кампанията, инициирана от омбудсмана на България Мая Манолова.

Идеята ни е младите работещи и дейни хора да подадат ръка на своите баби, дядовци или на пенсионера от съседната къща, който дори не познават. Важно е възрастните хора да знаят, че не са забравени и сами на празника“, каза още Ренета Венева.

Тя поясни, че доброволците ще събират дарения от пловдивчани във всички точки на града, като най-активни ще бъдат във времето от Лазаровден до Великден, когато в града има организирани много събития. Доброволци ще има и на голямото велошествие на Пловдив на 10 април. За да бъдат лесно разпознаваеми, доброволците ще са облечени с тениски на кампанията, с отличителни знаци ще бъдат маркирани и дарителските кутии.

/Цялото интервю с Ренета Венева, чуйте в прикачения аудио-файл/

Можете да подкрепите кампанията, като изпратите и смс на кратък номер 12 55 на стойност 1 лев или с банков превод на разкритата за целите на кампанията сметка, чийто титуляр е Българският червен кръст (БЧК) :

IBAN: BG03BUIB98885029906100

Банков код: BUIBBGSF